Aplicatii realizabile cu pielea sintetica #3

Modalitatile prin care putem personaliza sau transforma anumite produse sunt, am putea spune, nelimitate. In functie de materialul folosit (vezi in articolul 2), in functie de grosimea si textura lui, putem opta pentru diferite obiecte.

In acest articol vom vorbi doar despre pielea sintetica si despre aplicatiile ce pot fi create cu ajutorul ei. Unele dintre ele le-am realizat deja, altele urmeaza sa fie create si sa revenim cu feedback asupra lor.

Vom incepe prin prezentarea celor realizate de noi pentru a va impartasi experienta noastra in urma folosirii acestor materiale si vom continua cu cele pe care inca nu le-am realizat, dar asteptam din partea voastra sa veniti cu propuneri si poate reusim impreuna sa facem aceste proiecte sa devina realitate.

Incaltaminte

Se spune ca nu exista femeie care sa nu iubeasca pantofii. Daca va place sa experimentati si sa iesiti din tipare, ideal este sa va creati propriul model de pantofi in functie de stilul care vi se potriveste. Mergand mai departe pe ideea de personalizare, dorim sa va prezentam procedeul de realizare a pantofilor prezenti in proiectul Room in Room:

  • am printat pielea care se preteaza cel mai bine pentru crearea pantofilor (800 microni), textura de caprioara, cu grafica potrivita si conform tiparului
  • materialul imprimat l-am dus la pantofar, direct in rola
  • pantofarul a lucrat cu pielea sintetica precum lucreaza cu pielea naturala, a trecut-o prin acelasi numar de procese

Pantofii odata ce-au ajuns in posesia noastra, am reusit sa tragem urmatoarele concluzii:

  • grafica nu a suferit absolut nicio schimbare in urma proceselor de prelucrare
  • pantofii sunt comozi
  • cu greu poti deosebi aceasta piele de una naturala
Tapiterie

Pernele canapelei din proiectul Room in Room sunt confectionate din piele sintetica de diferite grosimi (600 si 900 microni), iar textura pielii este smooth.

Iata feeedback-ul nostru despre material dupa aproape un an de la realizarea acestei canapele:

  • rezista la zgarieturi
  • rezistent la cusaturi, nu se desface
  • rezista la intindere
  • este confortabila, se pliaza foarte bine pe corp

Puteti transforma anumite obiecte de mobilier folosind cateva insertii de piele imprimate cu o grafica abstracta, in culori vii, doar cat sa ofere acea senzatie de wow.

Ambalaje (packaging)

Aspectul ambalajelor este de cele mai multe ori direct proportional cu nivelul de calitate pe care compania il acorda clientilor. Pentru a crea o sansa mai mare de vanzare si a oferi incredere cumparatorului, produsul trebuie prezentat intr-un ambalaj confectionat din materiale de inalta calitate.

Pielea sintetica ofera textura si aspectul pielii naturale si poate fi personalizata in functie de cererea clientului sau a companiei, in functie de sezon si in functie de produs.

Haine si genti

Domeniul fashion este intr-o continua cautare si adaptare a tehnologiilor si materialelor noi la cerintele clientilor, trandurilor si creativitatii designerilor.

Pielea sintetica poate fi folosita (in functie de textura si grosime) atat pentru geci, fuste, ghiozdane, genti, curele, portofele sau plicuri. PIelea sintetica poate fi perforata. (voi atasa poza)

Daca sunteti interesati de acest material si doriti sa il integrati in proiectele voastre, aplicati aici si noi va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Featured image: @Furla. Imagine cu scop demonstrativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *