HP STITCH – ideale pentru industria textila

Viteza mare de rotatie a colectiilor din moda si nevoia de personalizare au impins tehnologia imprimarii spre o evolutie continua.

Cand vorbim de imprimare pe textile, avem tehnologii diferite. Solutiile asa-zise traditionale, analog, de transfer al culorii pe material sunt destul de obisnuite. Intr-un fel, se aseamana cu printul din presa scrisa. Dar de data aceasta nu vorbim despre acest domeniu, ci despre cel al solutiilor digitale, prin care procesul e manageriat de computer.

Principalul avantaj este ca poti produce cantitati mici si variatii diferite. Cand imprimi traditional, pregatirea utilajelor este costisitoare, iar fiecare cilindru reprezinta o culoare si poate costa sute de euro. Imaginati-va cate culori sunt necesare pentru o imagine, de aceea nu poti imprima doar cativa metri, ai nevoie de cantitati mari. Cu tehnologia digitala nu ai astfel de limitari, poti printa un model de un metru, un altul diferit si tot asa. Sau poti schimba fundalul fara a schimba modelul. De aceea designerii iubesc tehnologia digitala.

Cred ca designerii sunt cei care imping digitalul inainte pentru ca solicita posibilitati pe care tehnologia analog sau traditionala nu le pot oferi. Cu cea digitala poti obtine efecte fotorealistice, poti folosi chiar poze si crea imagini pe tesatura, ceea ce nu se poate face pe alte tehnologii. Cel putin nu cu acelasi rezultat.

Noua gama de produse satisface cererea industriei textile si ofera solutii de productie flexibile, rentabile si durabile. De la imprimantele entry-level, pentru volume mici de productie, pana la imprimante high-end pentru productia de volum mare,

HP a revolutionat piata de imprimare digitala pentru materiale textile facand tranzitia de la faza de pionierat la productia fiabila la scara larga.

HP STITCH este ideal pentru designeri de materiale textile si universitati din intreaga lume pentru a cerceta imprimarea digitala in cadrul industriilor de fashion si home&deco.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *